Muzeum – Dom rodziny Pileckich

Zadaniem konkursowym był projekt Muzeum Domu Rodziny Pileckich w Ostrowi Mazowieckiej. Koncepcja zakłada, że nowo projektowany obiekt stanowić będzie tło dla istniejącego budynku, traktowanego nie tylko jako ramy dla docelowej przestrzeni ekspozycyjnej, ale przede wszystkim jako eksponat sam w sobie. Bryła nowego budynku nie dominuje nad Domem od strony ulicy i wejścia głównego, ale w subtelny i minimalistyczny sposób stara się podkreślić jego charakter przy zachowaniu własnego autonomicznego języka architektonicznego. 
Zaproponowany budynek horyzontalny, odpowiednią grą zamknięć i otwarć, elementów pustych i pełnych, a także rozłożystością bryły wtapia się w projektowany układ ogrodu, pozostając z nim w stałej relacji krajobrazowo-widokowej. Dobrany materiał, szara cegła, dodatkowo podkreśla horyzontalny układ zabudowy, korespondując jednocześnie z tradycyjnymi formami przydomowego ogrodzenia. 
Idei „otwartości” i „zamknięcia” bryły nowo projektowanego obiektu towarzyszy oparty na tym samym kontraście plan. Części zamknięte obudowujące funkcje „ciche” wydzielają otwarty, wielofunkcyjny hol wejściowy połączony sekwencją widoków z otoczeniem.  

III miejsce w konkursie ogólnopolskim